Spomladi je na kmetiji najlepše. Ptički se ženijo, narava se prebuja iz zimskega spanca in v zraku lepo diši, saj cvetijo rožice in drevje. V tem letnem času se gnoji travnike, orje njive, popravlja ogrado na pašnikih, seje pridelke in spusti živino iz hleva.
Poleti je na kmetiji največ dela s košnjo in spravilom trave oz. sena. Večino dela se lahko opravi s sodobnimi stroji, kar nekaj dela pa je zaradi strmih senožeti potrebno opraviti ročno. Toda tudi ročno delo na strmih pobočjih prinaša svoj čar; delo se opravlja v miru in tišini, ali pa se kaj zapoje, zavriska in pove. Ker naša turistična kmetija stoji na vrhu hriba, tudi poleti pri nas ni nikoli pretoplo, saj piha hladen svež zrak. Tako v tem letnem času pri nas cveti izletniški turizem, ko gostje iz mest, dolin in tujine prihajajo k nam, kjer jim nudimo neokrnjeno naravo, mir, svež zrak ter jih razvajamo s široko ponudbo domačih jedi in pijač.
Jesen naravo odene v čudovite barve. To je tudi čas, ko se pobira in spravlja pridelke, ki smo jih spomladi posadili. Naši gostje z veseljem pomagajo pri pobiranju krompirja, korenja, zelja, repe in sadja. Iz domačih jabolk stisnemo svež 100 % jabolčni sok, katerega imamo v ponudbi vse leto.
Pozimi je čas za koline doma rejenih prašičev. Zadiši po krvavicah, klobasah, sušilnice pa napolnimo s salamami, pršuti, vratniki in drugimi suhomesnatimi izdelki. Ker naša kmetija leži na visoki nadmorski višini, tu zima zares pokaže svoje zobe in nas obdari s pravo zimsko idilo in obilico snega. Gostje pa se lahko sankajo, turno smučajo, tečejo na smučeh ali pa preprosto kepajo in delajo snežake.